ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για τη συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για τη συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου

Την ικανοποίησή του όσον αφορά στην απόφαση για τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισήμαιναν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν απολύεται όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων.

Παράλληλα, πέραν της άμεσης προκήρυξης προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, υπάρχει πλέον δυνατότητα αν από την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, να καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σχετικά με το συνολικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων-αποχωρήσεων, συμφώνησαν να συγκεντρωθούν τα στοιχεία, να γίνει αποτίμηση τους και από εκεί και πέρα να είναι ανοικτή η δυνατότητα επανεξέτασης και ευελιξίας, ενώ αυτό να τεθεί και στην τρόικα. Οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη παρέπεμπαν, μάλιστα, στις περιπτώσεις του πετρελαίου θέρμανσης και του ΦΠΑ εστίασης.

Επιπλέον, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν για τη συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για τη βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο από την κρίση, καθώς επίσης και για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης. Αυτό το θέμα πρόκειται να τεθεί, μεταξύ άλλων, και στη σύσκεψη που θα έχει αύριο το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά.

Με αφορμή τέλος τις διεθνείς επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα, συζητήθηκε και η σημασία που έχουν όσον αφορά στο θέμα των επενδύσεων, αλλά και στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε ακόμα:

Συμβιβαστική λύση Σαμαρά-Βενιζέλου για τους διοικητικούς των πανεπιστημίων

Ρoή Ειδήσεων