ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Τσίπρας

Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Τσίπρας

Με το μήνυμα να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να αποφύγουμε το ιστορικό προηγούμενο της ΕΔΑ (σ.σ Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά) το '58, όπου ενώ είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, απέφυγε να ενσωματώσει το κέντρο, με αποτέλεσμα το '61 να πέσει από το 24% στο 14%».

Μιλώντας για το θέμα των συμμαχιών, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας πλατιάς, Δημοκρατικής, Προοδευτικής, Ριζοσπαστικής συμμαχίας που θα είναι ικανή να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες οργανωτικές αδυναμίες του κόμματος και υπενθύμισε πως πρέπει να προχωρήσουν σε ετήσιο απολογισμό. Επίσης επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η συλλογική πολιτική λειτουργία του κόμματος, ενώ προανήγγειλε ανασυγκρότηση του κόμματος από την Πολιτική Γραμματεία μέχρι και τις οργανώσεις μελών. Επεσήμανε ακόμη, πως το κόμμα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα μέχρι το φθινόπωρο και να είναι σε θέση να παρουσιάσει επικαιροποιημένο πρόγραμμα.

Αναφερόμενος τέλος στην Προεδρική εκλογή, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να εστιάσει στα σχέδια της κυβέρνησης, ώστε να ματαιωθούν οι βλέψεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την προεδρική πλειοψηφία.

Πάντως, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο αναμένεται και η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη να παρουσιάσει δικό της κείμενο, διατυπώνοντας ενστάσεις κυρίως για το επίμαχο θέμα των συμμαχιών.

Στο μεταξύ, αλλαγές στην πολιτική συμμαχιών, την επικοινωνιακή πολιτική και εκστρατεία για την ενημέρωση του λαού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «κείμενο συμβολής στον προβληματισμό για την παραπέρα νικηφόρα πορεία» που κατέθεσε η Σοσιαλιστική Τάση ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράφεται από τους Αλέξη Μητρόπουλο και Διονύση Τεμπονέρα.

Είναι το δεύτερο κατά σειρά κείμενο που γίνεται γνωστό μετά την δήλωση των «53» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν και άλλα κείμενα μέχρι την συνεδρίαση της ΚΕ το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τη Σοσιαλιστική Τάση, «το καθεστώς του Μνημονίου διεξάγει σχεδόν ανεμπόδιστα το αλλοτριωτικό για τον λαό και την κοινωνία μας πρόγραμμά του και η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η Αριστερά, μέχρι τώρα, έχει αντικειμενικά ηττηθεί».

Διαβάστε επίσης: «Παρθενική» εμφάνιση για τον Χαρδούβελη στο Eurogroup