ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυνάμεις αριστερά του και δεξιά του

Μπαλάφας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυνάμεις αριστερά του και δεξιά του

«Υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπαίνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια δόση τελικής ευθείας για την ανάληψη υπουργικών ευθυνών, ίσως ένας κόσμος να προβληματίζεται, πώς να το κάνουμε αυτό και τα σχετικά. Διαβάζοντας παρατηρήσεις ή κείμενα, δεν διέγνωσα τόσο μεγάλες ενστάσεις για τα όσα κάνουμε σήμερα», δήλωσε την Παρασκευή το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στον Real FM, σημείωσε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυνάμεις αριστερά του και δεξιά του. Αν υπάρχει μια αρνητική στάση σήμερα από τα αριστερά του, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εμείς θα επιμείνουμε, αλλά υπάρχουν και δυνάμεις προς τα δεξιά μας, που στις οποίες υπάρχουν ενδιαφέρουσες διεργασίες με βάση και τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα. Υπάρχουν οι διεργασίες της κεντροαριστεράς, οι οποίες μας ενδιαφέρουν και εμάς».

«Κουβαλάμε σε έναν βαθμό στο DNA μας αυτή την κληρονομημένη παραδοσιακή μιζέρια της αριστεράς», πρόσθεσε.

«Η διαδικασία της μεγάλης καταδίκης του εγκληματία εξαντλείται όταν καταδικαστεί. Δεν συνεχίζεται η τιμωρία του στη φάση στην οποία εκτίει την ποινή του. Εκεί η οργανωμένη πολιτεία, είναι υποχρεωμένη να δείξει και άλλες πλευρές. Σε αυτούς τους τομείς είμαστε ανοιχτοί και ευαίσθητοι. Το timing ίσως να μην ήταν το καλύτερο δυνατό», σχολίασε σε ερώτηση για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίστηκαν το αίτημα του Σάββα Ξηρού, για κατ' οίκον εξέτιση του υπόλοιπου της ποινής του.

Διαβάστε επίσης: Ντ. Μπακογιάννη: Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική