ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Ο Ανδρέας Παπανδρέου «άνοιξε» τον Ευρωπαϊκό δρόμο

Ε. Βενιζέλος: Ο Ανδρέας Παπανδρέου «άνοιξε» τον Ευρωπαϊκό δρόμο

Ανακοίνωση για την συμπλήρωση των 18 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, εξέδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στο έργο του πρώην ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος, τονίζοντας πως ο ίδιος χάραξε τον δρόμο για την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας:


«Όποιοι καλλιεργούν και αναπαράγουν ψευδαισθήσεις, δεν κατάλαβαν ποτέ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου οικοδόμησε την πολιτική του στην αμετάκλητα ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην ικανότητα της να βρίσκεται πάντα στην πρώτη ταχύτητα των ευρωπαϊκών εξελίξεων» αναφέρει αρχικά, για να συνεχίσει :

«Μέσα στον ιστορικό χρόνο τα 18 χρόνια που πέρασαν από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ελάχιστα. Πρόκειται όμως για μια περίοδο πυκνή και τα τελευταία πέντε χρόνια εξαιρετικά δύσκολη για τον ελληνικό λαό που κρατάει ζωντανή τη μνήμη του ηγέτη της αλλαγής και την ανάμνηση των ριζοσπαστικών αποφάσεων του που μείωσαν αδικίες και έκαναν καλύτερη τη ζωή της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας πριν η κρίση κτυπήσει την Ευρώπη και ιδίως τη χώρα μας.

Δική μας ιστορική υποχρέωση ήταν και είναι, αυτό το τόσο συκοφαντημένο αλλά και τόσο σημαντικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης να προσαρμοσθεί και να προστατευθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και ένα δημοσιονομικά και διοικητικά κανονικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε ακόμα:

Δεκαοχτώ χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές