ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν είναι μόνο τα πτυχία που κάνουν έναν καλό μάνατζερ

Μητσοτάκης: Δεν είναι μόνο τα πτυχία που κάνουν έναν καλό μάνατζερ

«Δεν είναι μόνο τα πτυχία που κάνουν έναν καλό μάνατζερ» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο και επισήμανε πως «δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες σε νεότερους δημοσίους υπαλλήλους, που μπορούν να διεκδικήσουν θέση ευθύνης».

Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» τόνισε, εξάλλου, ότι «για πρώτη φορά γίνεται "πάντρεμα" προσόντων με τη θέση και όχι τυπική διαδικασία μοριοδότησης, που δεν εξασφαλίζει ότι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια είναι ο πιο κατάλληλος να καταλάβει συγκεκριμένη θέση ευθύνης με συγκεκριμένες απαιτήσεις».

Επανέλαβε ότι «στον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο όλα θα γίνονται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ» ενώ συμπλήρωσε ότι «όποιος συμμετέχει στην επιτροπή συνέντευξης εκπαιδεύεται ώστε να ξέρουμε ότι γνωρίζει τη διαδικασία επιλογής προσώπου για θέση ευθύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της συνέντευξης λέγοντας ότι «είναι ένας όρος παρεξηγημένος» και διευκρίνισε ότι «δημιουργούνται τριμελείς επιτροπές συνέντευξης και ο πρόεδρος είναι μέλος του ΑΣΕΠ. Οι άλλοι δύο είναι ένα μέλος της διοίκησης και ένας εξωτερικός ειδικός από πιστοποιημένο μητρώο του ΑΣΕΠ».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα των διαφοροποιήσεων που παρατηρούνται μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν υπουργοί δύο ταχυτήτων. Τα περιθώρια διαφοροποίησης ενός υπουργού όταν υλοποιεί κυβερνητικό έργο είναι πολύ πιο περιορισμένα από τα περιθώρια διαφοροποίησης ενός βουλευτή». Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του συνέντευξη είχε δηλώσει για το ίδιο θέμα πως «αν ένας υπουργός διαφωνήσει ανοικτά με τα προαπαιτούμενα δεν πρέπει να έχει θέση στην κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Προκυρήξεις 2014: 15.000 αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για 149 θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων