ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο Μαξίμου το νέο γαλάζιο «αντάρτικο»

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο Μαξίμου το νέο γαλάζιο «αντάρτικο»

Εκνευρισμό και ανησυχία προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο «αντάρτικο» από βουλευτές της ΝΔ.

Οι πέντε «γαλάζιοι» θέτουν ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσουν την τροπολογία για τα μισθολογικά των δικαστικών λειτουργών την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη, Δάνη Τζαμτζή, Θεόδωρο Σολδάτο, Παύλο Βογιατζή και Δημήτρη Κυριαζίδη.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αποκαθίστανται οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών λειτουργών, αποτελεί για τους δικαστικούς μια θετική εξέλιξη, με δεδομένο, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και για τους βουλευτές.

Περιμένουμε όμως ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή».

Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, αυξάνει το βασικό μισθό του ειρηνοδίκη Δ΄ Τάξης από 1.369 ευρώ σε 1.488 ευρώ, του πρωτοδίκη από 1.778 ευρώ σε 2.067 ευρώ, του προέδρου πρωτοδικείου από 2.009 ευρώ σε 2.480 ευρώ, του αεροπαγίτη από 2.525 ευρώ σε 3.307 ευρώ, του αντιπροέδρου από 2.880 ευρώ σε 3.721 ευρώ και του προέδρου του Αρείου Πάγου από 3.023 ευρώ σε 4.134 ευρώ.

Στη Συγγρού επικρατεί τα τελευταία 24ωρα αναβρασμός καθώς φουντώνουν τα σενάρια για δυσαρεστημένους βουλευτές.

Φυσικά το θέμα των δικαστικών δεν είναι το μοναδικό ζήτημα με το οποίο διαφωνούν «γαλάζιοι» βουλευτές. Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που εκφράζουν παράπονα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες καθώς ήδη συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχειρούν το περίφημο «μασάζ» προς τους «αντάρτες». Αν τελικά εκείνοι δεν αλλάξουν γνώμη, τότε κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα για την δικομματική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Ένωση εισαγγελέων προς κυβέρνηση: Συμμορφωθείτε με τις αποφάσεις