ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015

Τσίπρας: Στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015

-Μήνυμα φιλίας προς την Ευρώπη για να αλλάξει το «εχθρικό» κλίμα

-«Δεν αποτελούμε απειλή για την ΕΕ», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο δίκτυο CNBC.

Στο περιθώριο του φόρουμ στο Κόμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η οικονομική πολιτική των εταίρων προς την ελληνική περίπτωση.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα… φιλίας, καθώς ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι θα γίνουν εκλογές μέχρι τις αρχές του 2015 διευκρινίζοντας πως η πολιτική αλλαγή στη χώρα δεν αποτελεί απειλή, αλλά πρόκληση για την Ευρώπη.

«Είναι αναγκαία η αλλαγή πολιτικής. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να γίνουν εκλογές και να υπάρξει νέα πλειοψηφία στο κοινοβούλιο που θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας. Πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές, γιατί είναι πολύ δύσκολο για την υφιστάμενη κυβέρνηση να εκλέξει πρόεδρο της χώρας».

Στο περιθώριο του φόρουμ του Ambrossetti Club στη λίμνη Κόμο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «η χώρα έχει ήδη χάσει το 25% του ΑΕΠ της… ενώ η ανεργία βρίσκεται στο 29%». Επισημαίνει πως βάσει του προγράμματος, η χώρα καλείται να καταγράφει ετήσιο πρωτογενές πλέονασμα 4,5%. «Είναι αδύνατον να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη με αυτές τις υποχρεώσεις. Δεν είμαι αισιόδοξος» δήλωσε.

Το κύριο μέρος της συνέντευξης περιστράφηκε στα οικονομικά ζητήματα με τον κ. Τσίπρα να επαναφέρει στην κουβέντα το θέμα του «κουρέματος» μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, μέσω μιας Ευρωπαϊκής Συνόδου στο πρότυπο αυτής του 1953 για τα χρέη της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Το φάρμακο της λιτότητας είναι λανθασμένο και επικίνδυνο