ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Spiegel: Θα τα «ακούσει» ο Σαμαράς από την Μέρκελ

Spiegel: Θα τα «ακούσει» ο Σαμαράς από την Μέρκελ

Την έντονη κριτική της Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς στο γεύμα εργασίας που θα έχουν οι δυο τους την ερχόμενη Τρίτη, για το θέμα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα προσπαθεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή. Τουλάχιστον αυτό τονίζεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο έκανε «αυτοψία» μέσω του ρεπόρτερ του στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, ο απεσταλμένος του περιοδικού στη χώρα μας, στο άρθρο του αναφέρει πως κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, διαπίστωσε πως επισκέφθηκε πολλά μαγαζιά και λίγα ήταν αυτά τα οποία έκοβαν αποδείξεις. Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για τεράστιο πρόβλημα, αφού όταν ένα μαγαζί δεν κόβει απόδειξη η σκυτάλη περνάει στους πολίτες που πληρώνουν και το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Με αυτά και με αυτά, η συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά δεν αναμένεται να είναι... ευχάριστη για τον πρωθυπουργό της χώρας μας. Ένα από τα πρώτα του στοιχήματα όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία, ήταν η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ως φαίνεται, τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα κι έτσι πλέον η καγκελάριος αναμένεται να του «τρίξει λίγο τα δόντια», προκειμένου να δει η Γερμανία άμεσα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς σε Μέρκελ: Δέκα μονάδες μπροστά ο Τσίπρας...