ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς σε Μέρκελ: Δέκα μονάδες μπροστά ο Τσίπρας…

Σαμαράς σε Μέρκελ: Δέκα μονάδες μπροστά ο Τσίπρας…

Σε δεινή θέση η κυβέρνηση

-Ο Τσίπρας το «φόβητρο πρωθυπουργού» στην επικείμενη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο

Σε κινήσεις απελπισίας φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση, εν όψει της προγραμματισμένης για την προσεχή Τρίτη συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε δεινή θέση μετά και τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έως και 10 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι εκρηκτικό, καθώς η διαπραγμάτευση με τους τεχνοκράτες της Τρόικας δεν προχωράει καθόλου, ενώ παράλληλα, οι δανειστές ζητούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα για τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιχειρήσει να ανατρέψει το κλίμα και επί της ουσίας να προβάλει τις υποσχέσεις για παροχές του κ. Τσίπρα ως φόβητρο για να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ να μειώσει την πίεση των δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα.

Από τις 16 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός είχε «προειδοποιήσει» την γερμανίδα καγκελάριο για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Όπως είχαμε αποκαλύψει από το Newsbomb ο κ. Σαμαράς είχε πει ξεκάθαρα στην γερμανίδα καγκελάριο: «Αν κάνουμε αυτά που ζητάτε, θα έρθει ο Τσίπρας».

Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ευελπιστεί σε μια πολιτική λύση- διευθέτηση του προβλήματος, θα βάλει στην «ατζέντα» και πάλι το επιχείρημα «θα έρθει ο Τσίπρας». Ωστόσο, αυτή τη φορά, όπως δείχνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει πως ο «Τσίπρας έρχεται».

Ζάιμπερτ: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις για το χρέος στη συνάντηση

Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον έλληνα πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών και με το εάν θα συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα.

Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ακόμη ότι δεν εκκρεμούν αποφάσεις σε αυτή την επίσκεψη, η οποία, όπως είπε, είναι μία διμερής επίσκεψη. «Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και όχι σε διμερές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μόνο που τελικά μπορεί να βγει από αυτή τη συνάντηση είναι η συμπάθεια της Άνγκελα Μέρκελ στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και οι… δεσμεύσεις της, ότι θα κάνει ότι μπορεί για τις φοροελαφρύνσεις.

Διαβάστε επίσης:

«Κόκκινο» πανί ο Καρατζαφέρης

Γιατί όπου βρεθεί ο Χαρδούβελης ισχυρίζεται ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο;