ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο Σουδάν στην ατζέντα Μίχαλου - Χαμάντ

Η ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο Σουδάν στην ατζέντα Μίχαλου - Χαμάντ

Τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο Σουδάν συζήτησαν σήμερα ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτης Μίχαλος, με τον υπουργό Επενδύσεων της Πολιτείας του Χαρτούμ, Abdallah Ηamad, παρουσία του πρέσβη του Σουδάν στην Αθήνα, Abdelmoniem Ahmed Alamin Alhussien και του γενικού διευθυντή του GIAD Industrial Group.

Σύμφωνα με τον κ. Hamad, η εμπορία φαρμάκων, η εξορυκτική δραστηριότητα μεταλλευμάτων και πετρελαίου, οι γεωργικές καλλιέργειες, η εμπορία ηλεκτρικών συσκευών, η αποξήρανση, οι χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές, οι κατασκευές, η εμπορία οικοδομικών υλικών, η επεξεργασία αποβλήτων και απορριμμάτων, τα πορθμεία καθώς και η αεροπορική σύνδεση του Σουδάν με την Ευρώπη μέσω ελληνικού αερομεταφορέα, είναι τομείς όπου θα μπορούσε η ελληνική επιχειρηματικότητα να βρει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος. Λόγος, για τον οποίο επανέλαβε την επίσημη πρόσκληση της σουδανικής πλευράς για την πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής, με επικεφαλής τον γγ ΔΟΣ, εντός του 2014.

Ο κ. Μίχαλος χαιρέτισε τις προοπτικές που διανοίγονται για την εξέλιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων μέσω της επιχειρηματικής αποστολής και τόνισε ότι κρίσιμο στοιχείο για την τελική επιτυχία της αποτελεί η προσεκτική και σοβαρή προετοιμασία, καθώς και ο απαραίτητος χρόνος, γι' αυτό και τοποθέτησε την πραγματοποίησή της εντός του πρώτου τριμήνου του 2015. Παράλληλα, υπογράμμισε την ουσιαστική συνεισφορά που θα είχε προς αυτόν τον σκοπό η σύσταση Ελληνο- Σουδανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και ζήτησε από τον κ. Hamad συγκεκριμένες προτάσεις, στις οποίες θα μπορούσε να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Διαβάστε επίσης:

ΝΕΡΙΤ: 26 άτομα για την ομιλία Σαμαρά!