ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΝΔ ψάχνουν την «άλλη» Αριστερά

Στη ΝΔ ψάχνουν την «άλλη» Αριστερά

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τη συγκέντρωση των 180 βουλευτών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, φαίνεται πως Μέγαρο Μαξίμου και Λεωφόρος Συγγρού αναμένεται να κάνουν στροφή προς το Κέντρο.

Έπειτα από τις κατηγορηματικές αρνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ να συμπράξουν στην προεδρική εκλογή, στη Νέα Δημοκρατία αρχίζουν να προγραμματίζουν τη στροφή προς το Κέντρο με τη μορφή συνεννόησης με τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Ενδεικτική του κλίματος της στροφής στο κέντρο που προσπαθούν να κάνουν στη ΝΔ, είναι η χθεσινή τοποθέτηση του Γραμματέα της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε με νόημα: "Οι μεν στήνουν εμπάργκο σε πρόσωπα στα ΜΜΕ, οι δε απαξιώνουν το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και δηλώνουν στο συνέδριο τους ότι δε θα ψηφίσουν κανένα πρόσωπο. Ευτυχώς που δεν υπάρχει μόνο αυτή η Αριστερά, γιατί δε μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα ζούσαμε. Με την "άλλη" πάντως, την Αριστερά της ευθύνης, μπορούμε και πρέπει να συναντηθούμε ξανά". Αξίζει να σημειωθεί πως ο όρος "Αριστερά της ευθύνης" χρησιμοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2012, ωστόσο έπειτα από την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, αποτελεί βασικό επιχείρημα της μειοψηφίας του κόμματος που αποχώρησε.

Διαβάστε επίσης

Ειρωνική απάντηση Bloomberg σε δηλώσεις Σαμαρά