Υπ. Εξωτερικών: Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο

Υπ. Εξωτερικών: Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο

Καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χερσόνησο Σινά της Αιγύπτου.

«Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό  τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά της Αιγύπτου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από τριάντα ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών άλλων. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει τον αιγυπτιακό λαό και την αιγυπτιακή Κυβέρνηση ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα τους κατά της τυφλής τρομοκρατικής βίας και τις προσπάθειές τους για μία ευημερούσα Αίγυπτο, η οποία θα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τον αραβικό κόσμο».

Ταυτόχρονα εκφράζει την εκτίμησή του προς τις αιγυπτιακές αρχές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα η βιωσιμότητα της οποίας εξαρτάται και από την αναγνώριση και το σεβασμό των προσπαθειών αυτών.

«Τέλος, επισημαίνουμε τη παγκόσμια σημασία της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Ευχαριστούμε τις τοπικές αρχές και καλούμε όλη τη διεθνή κοινότητα να έχει και στο σημείο αυτό  στραμμένη τη προσοχή της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τη νέα πολύνεκρη επίθεση