ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπάρχουν φωτογραφίες του Τσίπρα με Αγγελοπούλου και Λάτση»

«Υπάρχουν φωτογραφίες του Τσίπρα με Αγγελοπούλου και Λάτση»

«Να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς συμφωνίες και συναλλαγές με μικρή μόνο τεχνική παράταση του Προγράμματος για να είναι η χώρα ασφαλής», κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, εάν εκλέξουμε Πρόεδρο είναι δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι διευρυμένη για να μπορεί να εγγυηθεί για τη χώρα, αν όμως δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα πάμε όλοι να μας κρίνει ο λαός και θα πούμε ο καθένας την καθαρή του θέση για το πώς εννοούμε την οριστική έξοδο, την έξοδο από την κρίση».

Πάντως, όπως είπε, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι διπλές εκλογές του 2012 είχαν βαρύτατο τίμημα: 20 δισ. φόρτωσαν στον ελληνικό λαό. Ως ενδεικτικά ανέφερε δύο παραδείγματα: πρώτον το πλήγμα που υπέστησαν τα Ταμεία (όχι από το «κούρεμα», αλλά γιατί άκουσαν - πλην του ΙΚΑ - τον τότε τομεάρχη της ΝΔ, Νίκο Νικολόπουλο (ανεξάρτητο σήμερα) και δεύτερον η καθυστέρηση εφαρμογής του Δεύτερου Μνημονίου που δημιούργησε προβλήματα στη βιωσιμότητα του χρέους μέσα σε οκτώ μήνες. Κι έτσι, όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, τον Νοέμβριο του 2012 εξαναγκαστήκαμε να διαθέσουμε 11 δισ. στο μέτωπο του χρέους, χάνοντας το μαξιλάρι για το όποιο τυχόν χρηματοδοτικό κενό ύψους 11 δισ.

«Ακριβώς αυτό το ποσό που χάσαμε είναι η αφετηρία των επιχειρημάτων της τρόικας μαζί με την πολιτική αβεβαιότητα. Αυτή είναι όλη η συζήτηση σήμερα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς τίμημα όταν η χώρα βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, ούτε απαντήσεις εύκολες.

«Ούτε εκλογές χρειάζεται η χώρα γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση και στρατηγική. Εμείς δεν τις θέλουμε αλλά και δεν τους φοβόμαστε, κυρίως η χώρα στάθηκε όρθια γιατί άντεξε το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

Ο κ. Κουκουλόπουλος καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητεί εκλογές κραδαίνοντας δημοσκοπήσεις από αναξιόπιστη εταιρεία και από πανεπιστήμιο, που στις ευρωεκλογές δεν «πέτυχε» κανένα αποτέλεσμα, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική για το ότι δεν αναφέρεται καθόλου στον προϋπολογισμό, οι προβλέψεις του οποίου αφορούν σε ανάπτυξη το 2015.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος απευθύνθηκε στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει στον γραμματέα της ΚΟ, Νίκο Βούτση, ο οποίος είχε προηγηθεί στο βήμα.

«Ακούσαμε πολλά για τη διαπλοκή από εκείνον. Στο Salon de Bricolage εκεί που δείπνησε ο πρόεδρός σας με δύο κυρίες απεμπλοκή κάνατε;», ρώτησε, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φωνές που αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του κ. Κουκουλόπουλου.

«Υπάρχουν φωτογραφίες από το δείπνο αυτό. Ας διαψεύσει το βράδυ ο κ. Τσίπρας από τη Βουλή», ανέφερε.

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι έχουν ήδη διαψεύσει τρεις φορές τις σχετικές πληροφορίες, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένη αναφορά στο μέσο που τις έγραψε.