ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από την ΔΗΜΑΡ στον Πρόεδρο

«Όχι» από την ΔΗΜΑΡ στον Πρόεδρο

Η θέση να μην ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας , επαναβεβαιώθηκε στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η στάση αυτή είχε αποφασιστεί από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

«Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι η ΔΗΜΑΡ είναι και θα παραμείνει παρούσα στην πολιτική ζωή της χώρας με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας, διαψεύδοντας τα σενάρια περί αυτοδιάλυσης ή/και αναστολής της λειτουργίας της που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη ΔΗΜΑΡ, η εκλογική τακτική του κόμματος, στο ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καθοριστεί με όρους αυτονομίας και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαχυθεί ούτε θα διαλυθεί».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για το περιεχόμενο των συνομιλιών με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.

Σχετικές ειδήσεις