ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλειδώνει η συμφωνία Τσίπρα- Κουβέλη

Κλειδώνει η συμφωνία Τσίπρα- Κουβέλη

Πυκνώνουν οι πληροφορίες για επικείμενη συμφωνία μεταξύ του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, με φόντο τις κάλπες του Φεβρουαρίου. Οι δυο άνδρες πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα και να οριστικοποιήσουν τις παραμέτρους της προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στα δυο κόμματα, που θα σημάνει την κάθοδο στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας παγιώσει το δημοσκοπικό του προβάδισμα έναντι του Αντώνη Σαμαρά, στρέφει τώρα την προσοχή του σε κινήσεις που θα τον φέρουν κοντύτερα στην αυτοδυναμία. ΣΕ αυτό το πλαίσιο αναμένεται να προτείνει στον Φώτη Κουβέλη την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και σε επιλεγμένο αριθμό στελεχών της ΔΗΜΑΡ (που ακόμα δεν έχει καθοριστεί) συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος, σε εκλογικές περιφέρειες που θα κάνουν αρκετά πιθανή την εκλογή τους. Στο πακέτο της πρότασης Τσίπρα σε Κουβέλη θα είναι και η πρόταση για τη θέση του προέδρου της Βουλής, στη σύνθεση του Κοινοβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές.

Το πακέτο αναμένεται να συσπειρώσει τη ΔΗΜΑΡ και να αποτρέψει τους βουλευτές της από το ενδεχόμενο να τηρήσουν διαφορετική στάση από εκείνη του κόμματός τους στις τρεις ψηφοφορίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (17, 23 και 29/12) φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο άμεσων εκλογών την 4η, 5η ή 6η Κυριακή του νέου χρόνου.

Σχετικές ειδήσεις