ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Παπαδημούλης: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την έξοδό του από την ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ», κατέστησε σαφές ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας για λογαριασμό της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (18-24 Δεκεμβρίου 2014).

Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε, «θέλουμε μία Ελλάδα, μέλος της ΕΕ, μέλος της ευρωζώνης και μέσα στο ευρώ, η οποία θα μπορέσει να ξεφύγει από την παρατεταμένη φτώχεια και την υψηλή ανεργία, να επιβάλει ένα δίκαιο φορολογικό καθεστώς και να μπει στην ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στα όσα, προηγουμένως, είχαν υποστηρίξει για «επιτυχή έκβαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου», οι κύριοι Ντουκς και Γιούνκερ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού επεσήμανε ότι «δεν αντιλαμβάνεται την ουσία αυτών των πανηρυρισμών», αναρωτήθηκε:

«Τι αποφασίσατε για τη συμμετοχή των κρατών - μελών στο Ταμείο Γιούνκερ; Εσείς, ως Κομισιόν, θα συμμετάσχετε και με ποια κεφάλαια; Ξέρετε, ότι η παγκόσμια οικονομία θεωρεί την ευρωζώνη τον αδύναμο κρίκο; Ξέρετε, ότι όλα αυτά τα χρόνια αυξήθηκε η φτώχεια και η ανεργία, κυρίως στις χώρες του Νότου και διευρύνθηκε το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ του πλούσιου Βορρά και του φτωχού Νότου της Ευρώπης;».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδημούλης συναντήθηκε χθες (12/1) και με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζ. Πιττέλα.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον Τζιάννι Πιτέλλα για τους στόχους του προγράμματος του κόμματός του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και υπογράμμισε την ανάγκη μιας συνολικής στροφής της Ευρωζώνης από τη μονομερή λιτότητα, με ένα ευρωπαϊκό «New Deal» για την ανάπτυξη, με ενίσχυση των πολιτικών συνοχής και με μια ευρωπαϊκή πολιτική απάντηση στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους.

Από την πλευρά του, ο Τζιάννι Πιτέλλα τόνισε την ανάγκη να ξεφύγει η Ευρώπη από την πολιτική της μονομερούς λιτότητας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σεβόμαστε τις επιλογές του ελληνικού λαού που υποφέρει από την μονομερή και μακρόχρονη λιτότητα. Θεωρώ αναγκαία την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στις επερχόμενες εκλογές θεωρείται ο ΣΥΡΙΖΑ και από την κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία.

Σχετικές ειδήσεις