ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Κουτσούμπας: Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπαςμιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις «αντιλαϊκές δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Παρά την προπαγανδιστική φασαρία που ξεσηκώνει στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους δανειστές και τις επιμέρους διαφορές, θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχθεί ότι την επόμενη μέρα θα υπάρξει πρόγραμμα σε συμφωνία με τους δανειστές. Αυτό το πρόγραμμα, ακόμη κι αν δεν ονομαστεί μνημόνιο ή δεν έχει την τυπική μορφή του σημερινού μνημονίου, θα περιέχει αντιλαϊκούς όρους, όπως είναι οι περικοπές για γενικευμένες δωρεάν, δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας

«Ομολογείται πλέον από την κυβέρνηση, ότι την επόμενη ημέρα θα υπάρχει πρόγραμμα.Κι όταν ακούμε πρόγραμμα πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι εννοούν συμφωνία με τους εταίρους», υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Είπε δε, ότι το ΚΚΕ θα «εξετάζει προσεκτικά κάθε νομοσχέδιο με κριτήριο τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και σε περίπτωση που ανακουφίζουν πραγματικά τους εργαζόμενους θα τα υποστηρίζουμε, όπως άλλωστε κάναμε πάντα, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια»

Ποιοι ορίστηκαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος ορίστηκαν οι Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης

Επίσης, ο Αχιλλέας Κανταρτζής θα είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και μέλη της Γραμματείας οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Λαμπρούλης και Γιώργος Μαρίνος, σύμφωνα με τον καταμερισμό που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Σχετικές ειδήσεις