ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ: Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας θα κριθεί στην πράξη

Λαγκάρντ: Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας θα κριθεί στην πράξη

Μήνυμα στην Αθήνα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στέλνει η διευθύντρια του ΔΝΤ, σε σημερινή συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

«Η επιτυχία του σχεδίου μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας εξαρτάται από το πλαίσιο στο οποίο έχει τεθεί» και «από το πώς θα εφαρμοστεί» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ,

Η ίδια υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα «έχει κάνει μεγάλη πρόοδο» προσθέτοντας, ότι «κλειδί για τις μεταρρυθμίσεις είναι να μην χάσει την πρόοδο που επιτεύχθηκε».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε, ότι «χρειάζεται να δούμε στην πράξη το πώς θα εφαρμοστεί (το σχέδιο μεταρρυθμίσεων)».

Η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, σημειώνοντας ότι έχουν τέσσερις μήνες για την εφαρμογή της και για «να τοποθετήσουν μαζί» με τους εταίρους στην ευρωζώνη τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί και τις πρακτικές της ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπως έχει αναφέρει, έχει θέσει «δυο βασικούς στόχους»: την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την πάταξη της διαφθοράς, «φέρνοντας περισσότερη ισότητα στην κοινωνία».

Τέλος, είπε, ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να ενισχυθούν οι επενδύσεις.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων