ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Αλαλούμ στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Γεννηματά: Αλαλούμ στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την μεταναστευτική πολιτική ασκεί η εισηγήτρια ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Φ. Γεννηματά.

«Οι προσπάθειες για δημιουργία έντασης μεταξύ των δύο πλευρών του τεχνητού δικομματισμού είναι αποκρουστικές και ζημιογόνες για τη χώρα, ιδιαίτερα σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα» αναφέρει σε ανακοίνωση της, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τα κέντρα κράτησης και τις αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «για το αλαλούμ στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν θα πρέπει να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στα ΜΜΕ» και ασκεί περαιτέρω κριτική τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αναφέρει ειδικότερα ότι «η «δημιουργική ασάφεια» της πολιτικής που εξαγγέλλεται από δύο αναπληρωτές υπουργούς, από τους οποίους ο ένας δεν έχει καν ορκιστεί ούτε διοριστεί, ενώ ο άλλος διοικεί μέσω δηλώσεων με διαιτητή τον «Πόντιο Πιλάτο» υπουργό Εσωτερικών, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα. Από την άλλη, προσθέτει ότι «η μικροκομματική εκμετάλλευση του θέματος από την αξιωματική αντιπολίτευση επιτείνει τη σύγχυση στην κοινή γνώμη» για να υποστηρίξει ότι «οι μόνοι που κερδίζουν είναι ο εξτρεμισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία» και να αναρωτηθεί «μήπως αυτό είναι τελικά το ζητούμενο και από τις δύο πλευρές;».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, η κινδυνολογία ή οι αυτοσχεδιασμοί καταναλώνουν πολύτιμο χρόνο και θέτουν, εκ του αποτελέσματος, σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών αλλά και τα δικαιώματα των μεταναστών». Τονίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει συνολικό σχέδιο, ενημερώνοντας τη Βουλή και τα κόμματα» και ότι πρέπει «να γίνει σαφές ποιες είναι οι αρμοδιότητες της κ. Χριστοδουλοπούλου και να σταματήσει η πολυγλωσσία και η μέτρηση των αντιδράσεων της κοινής γνώμης». Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι «για το αλαλούμ στην πολιτική της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στα ΜΜΕ». Σημειώνει ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να συμβάλει με τις δυνάμεις του σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα έχει στόχο τη συναίνεση και τη ρεαλιστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι το κύριο θέμα ήταν και παραμένει η πλήρης εφαρμογή του νόμου 3907/11 και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις μεταναστευτικές ροές και προσθέτει ότι «για να γίνει αυτό εφικτό, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην χθεσινοβραδινή κρίση, για αρχή, να τον διαβάσουν». Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η καταγραφή όλων των παράνομα εισερχομένων και η παραπομπή τους στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος (άσυλο και προστασία για τους πρόσφυγες και τους ασυνόδευτους ανήλικους, μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες και επιστροφή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου για τους υπόλοιπους ) είναι μονόδρομος».

Σχετικές ειδήσεις