ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Στο πρώτο μας νομοσχέδιο η επαναφορά 3.920 υπαλλήλων

Κατρούγκαλος: Στο πρώτο μας νομοσχέδιο η επαναφορά 3.920 υπαλλήλων

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή τη μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, όπως δήλωσε σήμερα, Σάββατο (07/03/2015), o αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο Mega επισήμανε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος. Οι προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας χαρακτηρίζοντάς τα ως «προθάλαμο για απόλυση».

Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, θα περιλαμβάνει μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές στο Δημόσιο, θέματα γραφειοκρατίας, όπως αυτά που αναφέρονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup, αλλά και μέτρα όπως η ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ.

Ερωτηθείς σχετικά με τους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι οι επαναπροσλήψεις της ΕΡΤ να μην συμπεριληφθούν στις 15.000, ωστόσο τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και «θα δούμε πώς θα καταλήξει».

Σχετικές ειδήσεις