ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Χαρδούβελη: Φοβήθηκα και έβγαλα τα χρήματά μου έξω

Βόμβα Χαρδούβελη: Φοβήθηκα και έβγαλα τα χρήματά μου έξω

Δηλώνει αμετανόητος για την κίνησή του, ενώ επισημαίνει ότι φοβήθηκε να μην χάσει τα χρήματά του, κάτι που όπως είπε είναι απολύτως ανθρώπινο - Επανέλαβε τα όσα σημείωνε στην ανακοίνωσή του ότι τα χρήματα είναι φορολογημένα και δηλωμένα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Star, σημειώνοντας πως έχει φέρει και χρήματα στην Ελλάδα... αγοράζοντας το σπίτι του!

Βόμβα Χαρδούβελη ότι την περίοδο του 2012 που έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό φοβήθηκε ότι η χώρα θα καταρρεύσει. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε την πράξη του απολύτως ανθρώπινη, αφού είχε υποχρεώσεις μπροστά του. Επανέλαβε ότι έχει σχέσεις με το εξωτερικό αφού τα δύο του παιδιά σπούδαζαν αλλά και εκείνος πως έχει συνταξιοδοτικά δικαιώματα από τα χρόνια που εργαζόταν εκτός Ελλάδας.

Κι όμως αυτός ο άνθρωπος ήταν σύμβουλος πρωθυπουργού και υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. Ζητούσε από τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να μην βγάζουν από τις τράπεζες τα λεφτά τους, ενώ ο ίδιος τα μετέφερε σε τράπεζες του εξωτερικού, από το σπίτι του, μέσω internet banking!!!

Σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί (9/03/2015) στο STAR, παραδέχθηκε ότι μετέφερε αυτά τα ποσά, λέγοντας ότι τα έβγαλε λίγα-λίγα διότι έκανε την διαδικασία από το σπίτι του μέσω internet!

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου «γιατί το κάνατε αυτό;» απάντησε: «Διότι φοβήθηκα και εγώ ότι η χώρα θα καταρρεύσει και θα έχανα τα χρήματά μου». Η ομολογία του είναι κάτι παραπάνω από κυνική και μειώνει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε και διαχειρίστηκε τις τύχες του τόπου.

Αυτοί οι άνθρωποι που έβγαζαν έξω τα χρήματά τους, διαπραγματεύθηκαν για το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας και πλέον ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για ποιο λόγο η χώρα οδηγήθηκε σε τέλμα.

Ο κ. Χαρδούβελης ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά είναι φορολογημένα και δηλωμένα, ενώ τόνισε ότι τον ενόχλησε που το θέμα δημοσιοποιήθηκε σε εφημερίδα και δεν τον ειδοποίησαν οι διωκτικές αρχές.
Αίσθηση προκάλεσε η άγνοια που δήλωσε για το πόσα χρήματα μπορεί να μεταφέρει κάποιος στο εξωτερικό με τη μέθοδο του internet banking.

«Δυστυχώς, δεν γνωρίζω μέχρι ποιο ποσό μπορώ να μεταφέρω χρήματα από το internet», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου του STAR. Και εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν στέλεχος τραπεζών και υπουργός Οικονομικών και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει μέχρι ποίο ύψος ποσού μπορεί κάποιος να μεταφέρει στο εξωτερικό!!!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αφοπλιστικότερη όλων των απαντήσεων που έδωσε είναι ότι θα το ξανάκανε και δεν μετανιώνει για τίποτα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα τα έβγαλε στο εξωτερικό σε ποσά από 7.700 έως 9.800 δολάρια. Γι' αυτό και το χρονικό διάστημα μεταξύ 5 Μαΐου και 14 Ιουνίου του 2012 πραγματοποιήθηκαν προς το εξωτερικό 56 μεταφορές κεφαλαίων.

Στον τραπεζικό του λογαριασμό σε τράπεζα του Τζέρσει - ένα νησί οικονομικό παράδεισο - έβγαλε το 2012 το ποσό των 362.417 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, τα χρήματα τα έβγαλε τον Μάιο του 2012 μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και όταν αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Έκανε 56 μεταφορές χρημάτων στο διάστημα αυτό, καθώς μετέφερε μικρά ποσά από 7.000 έως 9.000 ευρώ. Κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παράλληλα δήλωσε πως είναι θύμα, αφού έμαθε για τον έλεγχο από τον τύπο και όχι θεσμικά, όπως έπρεπε.

Ακολούθως ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση τώρα δεν είναι ίδια με τότε, και σχολιάζοντας την τακτική του Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι έμεινε σε επίπεδο εντυπώσεων και όχι ουσίας.

Σε ερώτημα γιατί έλεγαν ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, απάντησε ότι θέλαμε τρίμηνη παράταση γιατί ξέραμε ότι υπήρχαν προβλήματα ρευστότητας τον Μάρτιο.

Σχετικές ειδήσεις