ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για ΕΡΤ: «Ιδρύεται η Ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ»

ΠΑΣΟΚ για ΕΡΤ: «Ιδρύεται η Ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ»

«Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο δόθηκε για διαβούλευση χθες (9/3/2015), νεκρανασταίνει τις χειρότερες εποχές της παλαιάς κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Iδρύει τη Ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με προφανή στόχο την ωμή κυβερνητική προπαγάνδα» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του για το νομοσχέδιο περί επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

"Αντί να θωρακίσει την ανεξαρτησία που τραυμάτισε η απαράδεκτη παρέμβαση της Ν.Δ. τον Ιούνιο του 2013, (την οποία ως ΠΑΣΟΚ είχαμε έντονα καταδικάσει), την υπάγει και πάλι στον Υπουργό, καταργεί τις πρόσφατες εγγυήσεις διαφάνειας που είχαν νομοθετηθεί και προβλέπει τον ορισμό τού Διοικητικού Συμβουλίου αποκλειστικά από την κυβερνητική πλειοψηφία και μάλιστα σε πρώτη φάση από τον ίδιο τον Υπουργό" συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

"Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν περιλαμβάνει καμία αξιολόγηση, ότι βρίθει φωτογραφικών διατάξεων, όπως αυτή που εξαιρεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. από την υποχρέωση να έχει έστω πτυχίο και ότι οδηγεί σε αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω της εν λευκώ εξουσιοδότησης στον Υπουργό να το καθορίζει".