ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο

Κατηγορηματικός στο ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο είναι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος τόνισε πως θα υπάρξει διευθέτηση για το χρέος.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» προανήγγελλε συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά ή και πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί, όπως ανέφερε.

«Βεβαίως, να φωνάξει τον κ. Σαμαρά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους ενημερώσει και να συζητήσουν. Ή, εάν χρειαστεί, να προχωρήσουμε και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, γιατί όχι;» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την εξεταστική για το μνημόνιο σημείωσε πως θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Εμένα τουλάχιστον ούτε περνούν από το μυαλό μου ποινικές ευθύνες».

Ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει διευθέτηση για το χρέος, ενώ τονίζει: «Αν δεν δώσει λύση (σσ. η συζήτηση για το χρέος) και χρειαζόμαστε πάλι δάνειο για να απληρώνουμε τα προηγούμενα δάνεια, δεν είναι λύση. Δεν θα καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση, που ούτως ή άλλως δεν θα είναι αποδεκτή, διότι δεν λύνει το πρόβλημα».

Την ίδια στιγμή δηλώνει αισιόδοξος για την εξεύρεση συμφωνίας και τονίζει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά λύση έξω από την ευρωζώνη: «Εμείς ζητούμε λύση μέσα στην ευρωζώνη και νομίζω ότι θα την πετύχουμε. Από αυτά που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι, φαίνεται πως θα πετύχουμε λύση. Όχι 100% αυτή που εμείς θέλουμε, αλλά σίγουρα μία που θα διευκολύνει την κατάσταση».

Αναφέρει ότι το θέμα των εκλογών είναι μεν στο τραπέζι, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε πως χρειάζονται εκλογές.

Στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για αιτήματα αλλαγής του: «Δεν θα κάνουν οι Γερμανοί ό,τι θέλουν. Αυτό είναι σαφές. Θέμα Βαρουφάκη ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πωληθεί η δημόσια περιουσία, «ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος», αλλά μιλά για αξιοποίηση με συμμετοχή του Δημοσίου.

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων