ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνίες υπουργών για το αφορολόγητο - πρόταση για τέλη αλληλεγγύης

Διαφωνίες υπουργών για το αφορολόγητο -  πρόταση για τέλη αλληλεγγύης
Έντονη ήταν η συζήτηση μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του...

Έντονη ήταν η συζήτηση μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του «μαραθώνιου» υπουργικού συμβουλίου – διήρκεσε περί τις 9 ώρες – καθώς έριξαν στο τραπέζι διάφορες προτάσεις για τα νέα μέτρα.

Το αξιοσημείωτο είναι, ότι οι περισσότεροι διαφώνησαν με τη μείωση του αφορολόγητου και τις απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ καταγράφηκαν διαφωνίες και για άλλα θέματα.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι :

-ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φέρεται να υποστήριξε κατά τη συζήτηση ότι «χάσαμε την ατζέντα της φορολογίας από τη Νέα Δημοκρατία»

- ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας φέρεται να είπε ότι το δημοψήφισμα οδηγεί σε εκλογές και πρέπει να δοθεί βάρος στη συναίνεση.

-ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι θα στείλει ανοικτή επιστολή για να πει ότι στηρίζει όλα τα μέτρα.

-η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου διαφώνησε με την προοπτική να προωθηθεί τώρα εκλογικός νόμος.
- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να ζήτησε να γίνει συνάντηση του πολιτικού κόσμου με τους «αγανακτισμένους» της Πλατείας Συντάγματος. Επιπλέον, υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει κοινή διαπραγμάτευση των κομμάτων με την τρόικα, ενώ διαφώνησε με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τα οριζόντια μέτρα, ζητώντας αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτοί που διαφώνησαν με τη μείωση του αφορολόγητου και τις απολύσεις στο Δημόσιο ήταν πάνω από 15.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδειξε να συζητάει τη μη μείωση του αφορολόγητου και αντί αυτής να θεσπιστούν τέλη αλληλεγγύης.

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα των ΔΕΚΟ και ειδικότερα το μέτρο της «εργασιακής εφεδρείας» για τους εργαζομένους ( για παράδειγμα όσοι είναι λίγα χρόνια, λόγου χάριν τρία πριν τη σύνταξη να μη δουλεύουν και να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους)