Συναντήσεις Κοτζιά για την ενέργεια

Newsroom Newsroom

Συναντήσεις Κοτζιά για την ενέργεια

Τα σημαντικότερα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αλλά και θέματα συνεργασίας των δύο χωρών συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Volkan Bozkir, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της πενταμερούς Συνάντησης Ελλάδας, Τουρκίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και πΓΔΜ για θέματα ενεργειακής πολιτικής, η οποία πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη.

Ειδικότερα οι δύο υπουργοί προέβησαν σε μία επισκόπηση των διμερών σχέσεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών και από κοινού με τις άλλες συμμετέχουσες στη διάσκεψη χώρες, καθώς και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Ο κ. Κοτζιάς, είχε σήμερα συνάντηση επίσης και με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dačić, με τον οποίο συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων καθώς και την πορεία της διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν, τέλος, απόψεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και για ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved