ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί

Μητσοτάκης: Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια να την αποδομήσει, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Η όποια θετική ψήφος μας στη συμφωνία κάθε άλλο παρά θα σημαίνει έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ενώ χαρακτήρισε την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων «μονόδρομο για την Ελλάδα».

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι σε περίπτωση, ωστόσο, που δεν επιτευχθεί συμφωνία τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί, ενώ εάν η κυβέρνηση δεν διασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την ψήφιση νομοσχεδίων «τότε - ακόμη και αν έχει ψηφιστεί η συμφωνία- θα τεθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ζήτημα δεδηλωμένης και η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να συνεχίσει με την παρούσα μορφή».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αναγκαία την ανασυγκρότηση της ΝΔ και ανέφερε ότι η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει. «Πράγματι, το ζητούμενο είναι η ανασυγκρότηση της ΝΔ και η δημιουργία ενός σύγχρονου κόμματος που θα ξαναδώσει ελπίδα στους πολίτες» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις