Φίλης: Δεν υπάρχουν χρήματα για τη δόση του ΔΝΤ

Newsroom Newsroom

Φίλης: Δεν υπάρχουν χρήματα για τη δόση του ΔΝΤ

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι χρήματα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν – και πόσο μάλλον για τους δανειστές – στέλνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Νίκος Φίλης τόνισε πως η χώρα αποπληρώνει το τελευταίο διάστημα το χρέος με πόρους του προϋπολογισμού, κάτι που -όπως σημειώνει- δεν μπορεί να συνεχιστεί, υποστηρίζοντας πως εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα χρέους.

«Στις 5 Ιουνίου είναι η ημερομηνία για την πληρωμή ενός δυσθεώρητου ποσού. Αυτά δεν υπάρχουν, όχι», είπε μιλώντας στον Ant1.

«Δεν μπορεί επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος να μην παίρνει φράγκο από τη δανειακή σύμβαση και να έχει δώσει 17,5 δισ. ευρώ, τα 8 τα έχει δώσει η κυβέρνηση η σημερινή, για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών. Καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της μόνο με τα λεφτά του προϋπολογισμού της. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε και είναι αντικείμενο της συζήτησης. Γι' αυτό λέμε ότι το θέμα του χρέους τίθεται εκ των πραγμάτων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και τις κοινωνικές παροχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved