ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν χρεώνω στο δημόσιο τα ταξίδια μου

Καμμένος: Δεν χρεώνω στο δημόσιο τα ταξίδια μου

Σαφή και καθαρή απάντηση στις αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού σχετικά με τα έξοδα παραμονής του κατά το ταξίδι του στις ΉΠΑ, έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος τω Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΥΠΕΘΑ, έκανε λόγο για «σπέκουλα» και γνωστοποίησε ότι θα «εισπράξει όλα τα ποσά των αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον των ήδη καταδικασμένων συκοφαντών»

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του, ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι τη λογική του ΠΑΣΟΚ να θεωρεί ότι οι πολιτικοί πληρώνουν τα προσωπικά τους έξοδα με δημόσιο χρήμα όπως έκαναν πάντα τα στελέχη του. Όμως δεν ισχύει για όλους. Επειδή συνεχίζεται η σπέκουλα, ως υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πληρώνω τα προσωπικά μου έξοδα με την πιστωτική κάρτα μου, η οποία είναι στο όνομα μου και κατατίθεται στο πόθεν έσχες μου από το 1999 και δεν χρεώνω το δημόσιο ταμείο. Δεν δίνω λογαριασμό που πληρώνω για προσωπικά μου έξοδα. Δε χρεώνω στο δημόσιο τα ταξίδια μου και η παραμονή που πληρώνει το κράτος περιορίζεται στο ελάχιστο τίμημα που προβλέπεται, 300 δολάρια τη βραδιά. Δηλώνω δε ότι θα εισπράξω όλα τα ποσά των αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον των ήδη καταδικασμένων συκοφαντών. Όσον αφορά το Ποτάμι, μάλλον παρασύρθηκε από τα ποσά που πλήρωναν από το δημόσιο χρήμα υπουργοί στην ταβέρνα του προέδρου τους».


«Η δημοσιονομική κρίση δεν θα επηρεάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις»


«Βαθιά πολιτικό θέμα» χαρακτήρισε τη δόμηση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος άμυνας και ασφάλειας, ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τελετή απονομής των πτυχίων στους απόφοιτους σπουδαστές της 67ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας

Ο κ. Πάνος Καμμένος στην ομιλία του διαβεβαίωσε ότι η δημοσιονομική κρίση «δεν θα επηρεάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ή θα τις επηρεάσει το λιγότερο δυνατόν. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μην επηρεαστούν από αυτή την κρίση, στο πλαίσιο του δυνατού», πρόσθεσε.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι «τα χρήματα για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών με αποδεσμευμένους κωδικούς -δόθηκε από την πρώτη στιγμή το επίδομα της παραμεθορίου-, καθώς και την απόφαση του Συμβουλίου 'Αμυνας για εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ύψους 32 δις. ευρώ»

Όπως εκτίμησε, η εκμετάλλευσή της «θα παράξει τουλάχιστον αυτό το 5% επί της αντικειμενικής αξίας που προβλέπεται σε όλη την ελεύθερη αγορά και το σύνολο των χρημάτων θα πάει προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Επίσης, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣΑΜ για τη διάθεση χρημάτων τόσο για τη δημιουργία δυνατοτήτων διαμονής στρατιωτικών σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα και για τα τρία Όπλα, αρχής γενομένης από το στρατόπεδο στη Μαλακάσα , όσο για την εκπαίδευση και την επανεκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αναβάθμιση της Σχολής Εθνικής 'Αμυνας και του μεταπτυχιακού της χαρακτήρα, «όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και ακαδημαϊκά, για να ενισχύσουμε το μετεκπαιδευτικό χαρακτήρα της Σχολής Εθνικής 'Αμυνας».

Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της διακλαδικότητας
ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. «Πρέπει να αποκτήσουμε κοινούς κανόνες εμπλοκής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπενθύμισε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «να μην εμπλέκεται στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων με την έννοια που γινόταν μέχρι τώρα. Οι κρίσεις θα γίνονται από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις. Δεν μας ενδιαφέρει το πού ανήκει πολιτικά ο καθένας. Μας ενδιαφέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του και μας ενδιαφέρει σε επίπεδο Πολιτικής Ηγεσίας να παίρνονται πολιτικές αποφάσεις. Σε επίπεδο Στρατιωτικής Ηγεσίας, το στράτευμα να διοικείται από την ιεραρχία του, ως οφείλει», κατέληξε.
Τον υπουργό Εθνικής 'Άμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Σχετικές ειδήσεις