ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ανέκδοτο της ημέρας: Πρόσκληση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη εθνική συνεννόηση!

Το ανέκδοτο της ημέρας: Πρόσκληση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη εθνική συνεννόηση!

Ούτε τα… προσχήματα δεν κρατά πλέον ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπονομεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους δανειστές, άλλα λέει και άλλα κάνει!

Τι και αν, έτσι, τραβάει από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία για επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη στρατηγική διαπραγμάτευσής της, μέσω άρθρου του στην «Καθημερινή της Κυριακής» απευθύνει ταυτόχρονα πρόσκληση για μεγάλη εθνική συνεννόηση!

Σημειώνει μάλιστα ευθαρσώς ότι πραγματοποιεί το άνοιγμα για εθνική συνεργασία και προς την Κουμουνδούρου ώστε να της δώσει μια τελευταία ευκαιρία να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες της...

«Τα ψέματα τελείωσαν, τα παιχνίδια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τέλειωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε, με την ευρωπαϊκοί πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος - κατά την προσφιλή συνήθειά του - κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να στηρίξει από… μέσα τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους να σύρουν μίαν ολόκληρη χώρα στην καταστροφή».

Αφού χαρακτηρίζει επίσης «αδιαπραγμάτευτη» την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», συμπληρώνει: «Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε ανυπολόγιστη καταστροφή. Θα χάναμε τώρα πολλαπλάσια από όσα έχασε η χώρα από την αρχή της κρίσης. Και θα τα χάναμε μέσα σε λίγες εβδομάδας, όχι σε έξι χρόνια. Καμιά κοινωνία δε μπορεί να το αντέξει αυτό. Και καμιά δημοκρατία…».

Στο ίδιο άρθρο ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ακόμα ότι «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγή πολιτικής. Μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε αυτό το αδιέξοδο, δίνοντας ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, προωθώντας ακόμα ταχύτερα αποκρατικοποιήσεις και επιλέγοντας ξεκάθαρα τον περιορισμό του μεγάλου κράτους αντί για νέους φόρους», αλλά και ότι: «Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ, δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό να ολιγωρούν ή να διστάζουν».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να… επιτεθεί φυσικά στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι ενώ «παρέλαβε τη χώρα σε πλεονάσματα και ανάκαμψη, έχασε πολύτιμο χρόνο, βούλιαξε την οικονομία πάλι σε ελλείμματα και ύφεση και δεν μπορεί να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών».

«Υποβάθμισε», υποστηρίζει, «τη διαπραγματευτική της θέση. Κατάφερε να απομονώσει την Ελλάδα από παντού, πυρπολώντας τον κόσμο όλο με δηλώσεις εξωφρενικές. Και τώρα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό δίλημμα: Μια πολύ κακή συμφωνία ή μια ολέθρια χρεοκοπία, με ή χωρίς έξοδο από το ευρώ»…

Σχετικές ειδήσεις