ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεραυνοί» Πανούση: Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα!

«Κεραυνοί» Πανούση: Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα!

Τα «δηλητηριώδη» βέλη του προς την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και προς όλους όσοι του ασκούν κριτική, εκτόξευσε ο Γιάννης Πανούσης.

«Βοηθός πρωθυπουργός απ' όσο ξέρω δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δεν είπα ποτέ ότι η Αστυνομία είναι πάνω από τη Βουλή, αλλά δεν μπορείς να παρεμβαίνεις σε άλλους θεσμούς. θα προσέχω, αλλά θα μιλάω», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτιμώντας παράλληλα ότι «τα πράγματα θα πάνε καλά και θα περάσουμε στη διακυβέρνηση», ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από όσους πιστεύουν ότι με μολότοφ θα γίνει καλύτερη η κοινωνία μας, να σταματήσουν.

Ο κ. Πανούσης έπλεξε επίσης το εγκώμιο του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή», αλλά και πως «εάν κατέβουν οι 148 σε εκλογές και ο Τσίπρας μόνος του, πάλι ο Τσίπρας θα κερδίσει», ενώ χαρακτήρισε «φασιστικό» να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κριτική στους διαδηλωτές υπέρ του ευρώ, υπογραμμίζοντας: «Όταν δύο βουλευτές βρίζουν έναν υπουργό τότε πρέπει να πέσουν κεφάλια», για να προσθέσει με νόημα: «Είτε το δικό μου είτε άλλου».

Ερωτηθείς, δε, αν ο πρωθυπουργός είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ το ‘81, απάντησε ότι «ο Τσίπρας είναι για την Ελλάδα του».

Ακολούθως, ο υπουργός, αφού απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν τον πείραξε που τον σύγκριναν με τον Δένδια, πρόσθεσε ότι «δεν άνοιξε μύτη σε 5 μήνες και μου καταλογίζουν καταστολή. Θέλουν να κουρέψουν τη δημοφιλία μου στην κοινωνία. Κρίνομαι από την εντιμότητα και τις ιδέες και τη δράση μου. Με κατηγορούν για αρχιμπάτσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύουν αυτά».

Καταλήγοντας, ο κ. Πανούσης κατέστησε σαφές πως «ό,τι είναι σάπιο στην αστυνομία θα κοπεί», ενώ «όλοι οι Δήμοι θέλουν τον αστυνομικό της γειτονίας», για να συμπληρώσει: «Δεν θα διασπάσω την ενότητα της αστυνομίας. Ούτε θα γίνω εισαγγελέας ή Θεός, τις υποθέσεις τις στέλνω στη δικαιοσύνη.

Σχετικές ειδήσεις