ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τα δουλικά των δανειστών

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τα δουλικά των δανειστών

Αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων που γύριζαν από τις διαπραγματεύσεις με την ουρά στα… σκέλια άφησε ο Νίκος Φίλης, καθιστώντας σαφές πως «εμείς διαπραγματευόμαστε με σθένος και αποφασιστικότητα, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη με υπερηφάνεια και με βάση τα κοινωνικά λαϊκά συμφέροντα».

Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, που αφορούν τα πλεονάσματα, την προστασία των συντάξεων, τις ρυθμίσεις για το χρέος και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, παραμένουν πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς «δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τα δουλικά των δανειστών».

Αφού τόνισε, δε, ότι «εμείς δεν πάμε σε Κάννες του 2012 που θα μας πουν τελεσίγραφο και θα γυρίσουμε με την ουρά στα σκέλια», υπογράμμισε: «Εμείς ξέρουμε γιατί πηγαίνουμε, είναι καθαρά τα χαρτιά μας. Πάμε με τη στήριξη του ελληνικού λαού, δεν πάμε για κολπάκια εκεί».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το σενάριο παράτασης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος μέχρι το Σεπτέμβριο, το οποίο φέρεται να προτείνει η Κομισιόν σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «σημασία έχουν οι όροι της παράτασης και όχι αν δέχεσαι ή όχι παράταση», προσθέτοντας ότι «παράταση είχαμε και τον Φεβρουάριο με τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της οικονομίας».

Σχετικές ειδήσεις