ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο δρόμο για τη Βουλή η συμφωνία – Επιστρέφουν Αθήνα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο δρόμο για τη Βουλή η συμφωνία – Επιστρέφουν Αθήνα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, των ευρωπαϊκών Θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την Τρίτη αναμένεται έτσι να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του τρίτου Μνημονίου, ενώ την Πέμπτη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Παράλληλα, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν μήνυμα να επιστρέψουν εκτάκτως στην Αθήνα.

Έπειτα από μαραθώνιες και ιδιαίτερα σκληρές διαπραγματεύσεις, το σκηνικό μεταφέρεται πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση φιλοδοξεί την Τετάρτη να παρουσιάσει στις αρμόδιες επιτροπές το νομοσχέδιο για το μνημόνιο σε ένα άρθρο και τα προαπαιτούμενα σε δεύτερο, με σκοπό να ψηφιστούν την επομένη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι έχουν ειδοποιηθεί ήδη όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βρίσκονται την Τετάρτη στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν από την έναρξη της συζήτησης των μέτρων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Σήμερα (11/8) δεν αποκλείεται επίσης να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να ανοίξει το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο έκλεισε για λίγες ημέρες λόγω θέρους, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι μπορεί απλά να επαναλειτουργήσει μόνο με απόφαση της ίδιας της Προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σχετικά, τέλος, με την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ψήφιση της νέας συμφωνίας, πληροφορίες αναφέρουν πως το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει να εισαχθεί το νομοσχέδιο αύριο προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και την Πέμπτη στην Ολομέλεια για ψήφιση, ώστε να υπάρχει χρόνος να ενημερωθούν οι βουλευτές.

Δεν μπορεί πάντως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συζήτησης των προαπαιτούμενων στις Επιτροπές και ψήφιση εντός της ίδιας ημέρας, όπως άλλωστε συνέβη και στις τελευταίες ψηφοφορίες…

Σχετικές ειδήσεις