ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γίνει μεγαλύτερη και όχι μικρότερη

Γεωργιάδης: Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γίνει μεγαλύτερη και όχι μικρότερη

Από την Κομοτηνή, όπου πραγματοποιεί την προεκλογική του περιοδεία για την προεδρεία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι , πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γίνει μεγαλύτερη, και όχι μικρότερη

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας στην τοπική οργάνωση του κόμματος στην πόλη, χαρακτήρισε «ιερή» την ενότητα της παράταξης, τονίζοντας πως «άλλο κεφάλαιο να βγάλουμε αρχηγό, άλλο κεφάλαιο πιο σημαντικό την επόμενη ημέρα να είμαστε όλοι μαζί και αγαπημένοι», τονίζοντας ότι η παράταξη πρέπει να γίνει μεγαλύτερη!

Επίθεση σε Φίλη σχετικά με τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων

Νωρίτερα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, επισκέφθηκε την Ξάνθη όπου και ενημερώθηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης για τα προβλήματα που υπάρχουν. Επίσης, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε το Μνημείο για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, καταδικάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη.

Σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως «ως επί χρόνια αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου ποντιακού σωματείου, ενδεχομένως και όλης της Ελλάδος, του "Καπετάν Ευκλείδη" Αχαρνών, μαζί με το Παύλο τον Γεροντίδη, με τον Μπάμπη το Χολίδη, και άλλους ωραίους φίλους, κάναμε αγώνες για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αγώνες που σήμερα προσβάλλονται από τη παρουσία του κυρίου Φίλη, στη θέση του υπουργού Παιδείας και από τις συνεχόμενες δηλώσεις του, ότι δεν υπήρξε γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά μόνο μία απλή εθνοκάθαρση - και ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε, όπως είπε στη Real News την εθνοκάθαρση με τη γενοκτονία».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κ. Φίλη και να του εξηγήσει ότι ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της χώρας, είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να δώσει τη μάχη για αυτά που αποφάσισε ομοφώνως η Ελληνική Βουλή πριν από 20 χρόνια, την αναγνώριση διεθνώς της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. “Εάν δεν μπορεί να το κάνει ο κύριος Φίλης, καλύτερα να αλλάξει θέση, αλλά δεν μπορεί να προσβάλλει όλους εμάς που έχουμε μνήμες, όλους εμάς που έχουμε δώσει αγώνα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Να με θεωρείτε βουλευτή Ροδόπης»

«Έχω την απόλυτη διάθεση να με θεωρείτε δικό σας βουλευτή και να ασχοληθώ με τα τοπικά σας προβλήματα σαν να είναι η εκλογική μου περιφέρεια, ιδιαίτερα μετά από την μη εκλογή χριστιανού βουλευτή στο κοινοβούλιο», δήλωσε επίσης ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, τόνισε ότι «για εμάς στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει διαχωρισμός των Ελλήνων πολιτών και αυτό πρέπει να το τονίζουμε σε κάθε περίπτωση, για να μην παίζουμε τα παιχνίδια αλλότριων συμφερόντων, που θα ήθελαν να μας βλέπουν να είμαστε σε ένταση».

«Θέλουμε μετριοπάθεια, σεβασμό του ενός προς τον άλλο και θέλουμε επίλυση των προβλημάτων. Αυτήν την πολιτική θα ακολουθήσω και ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αν κατορθώσω να εκλεγώ, και ως βουλευτής που ήδη είμαι», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε διαδοχικά τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τον Μουφτή Κομοτηνής.