ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταφίδης: Οποιος υποφέρει δεν μπορεί να έχει αριστοκρατική αντίληψη για μόρφωση του παιδιού του

Μηταφίδης: Οποιος υποφέρει δεν μπορεί να έχει αριστοκρατική αντίληψη για μόρφωση του παιδιού του

Από τις «πενταροδεκάρες» του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στην άποψη του βουλευτή Μηταφίδη για την… «αριστοκρατική αντίληψη» των φτωχών που θέλουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο!

Αυτήν την φορά ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104, 9 FM χαρακτήρισε «ατυχή» την έκφραση του Νίκου Φίλη και υποστήριξε πως: «Δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική εκπαίδευση με την “ευγενική χορηγία” του ελληνικού λαού». Επέμεινε πάντως πως όσοι επιλέγουν τα ιδιωτικά από τα δημόσια σχολεία, θα πρέπει να έχουν και την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση!!!

Ισχυρίστηκε και κάτι άλλο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν κάποιος υποφέρει οικονομικά δεν μπορεί να έχει μία αριστοκρατική αντίληψη για τη μόρφωση του παιδιού του. Πώς θα γίνει; Θα έχουμε ιδιωτική εκπαίδευση με την ευγενική χορηγία του υπόλοιπου ελληνικού λαού που επιβαρύνεται με φόρους;»

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης δεν παρέλειψε να εκφράσει και την άποψή του και για τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η χώρα δίνει μάχη επιβίωσης, βρίσκεται στην εντατική με μηχανική υποστήριξη και προφανώς η υγεία και η παιδεία –κακώς κατά την γνώμη μου- είναι οι τομείς που υφίστανται τη μεγαλύτερη πίεση».

Σχετικές ειδήσεις