ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Για πρώτη φορά ο Τσίπρας στην άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων

Bloomberg: Για πρώτη φορά ο Τσίπρας στην άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων

Τα συνδικάτα θα φωνάξουν τα ίδια συνθήματα που κάποτε ο Τσίπρας χρησιμοποιούσε εναντίον των αντιπάλων του, υποστηρίζει άρθρο του Πρακτορείου Bloomberg.

«Την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται για πρώτη φορά στην άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων», σχολιάζει το Bloomberg με αφορμή την γενική απεργία.

Όχι, αυτήν τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρίσκεται στο πλευρό των διαδηλωτών. «Ο 41χρονος Έλληνας πρωθυπουργός, που στις προηγούμενες γενικές απεργίες ήταν μεταξύ αυτών που διαδήλωναν κατά της λιτότητας, τώρα αγωνίζεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, με αντάλλαγμα την εκταμίευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», αναφέρει το Πρακτορείο.

Το Bloomberg επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η ενδεχόμενη αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για ζητήματα όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και η επιβολή ακόμη πιο σφιχτής «θηλιάς» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια, θα θέσει εν αμφιβόλω την φερεγγυότητα της χώρας έναντι των δανειστών.

Σχετικές ειδήσεις