ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή προκαταρκτικών εξετάσεων για τις καταγγελίες Πανούση

Εντολή προκαταρκτικών εξετάσεων για τις καταγγελίες Πανούση

Τη διενέργεια δυο προκαταρκτικών εξετάσεων διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για την υπόθεση των καταγγελιών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη,Γιάννη Πανούση, αναθέτοντας την έρευνα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα.

Είχε προηγηθεί σχετική συνέντευξη του κ. Πανούση και μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Συγκεκριμένα η πρώτη έρευνα αφορά στις δηλώσεις του Γ. Πανούση, τα έγγραφα που προσκόμισε και τη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα».

Αντικείμενο της εν λόγω έρευνας είναι η διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων, όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης (κακούργημα) παράνομη βία, συμμετοχή στο αδίκημα της κατάληψης της Πρυτανείας και όσων άλλων πράξεων ενδεχομένως προκύψουν.

Στο πλαίσιο επίμαχης έρευνας, ο αντεισαγγελέας θα ζητήσει στοιχεία για το αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, μετά τη βόμβα στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση και την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο. Αν αυτές οι δικογραφίες έχουν μπει στο αρχείο, ο κ. Δασούλας θα ζητήσει την ανάσυρση τους και στη συνέχεια θα τη συσχετιστεί με την παρούσα δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά στην μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Νίκο Τόσκα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και αναπαρήχθησαν απο ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και αν ειναι γνήσια να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα εξής αδικήματα:

α) Της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο
β) Της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και
γ) Της παράβασης καθήκοντος της εχεμύθειας.

Σχετικές ειδήσεις