ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα για να κλείσει η διαπραγμάτευση

Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα για να κλείσει η διαπραγμάτευση

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο πρωθυποργός Αλέξης Τσίπρας, υπό την προεδρία του οποίου συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΚΥΣΟΙΠ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμεί να κλείσει άμεσα η συζήτηση για την πρώτη ομάδα των προαπαιτούμενων μέτρων, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ.

«Αγκάθι» παραμένει το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του σημερινού ΚΥΣΟΙΠ.

Εξάλλου χθες Πέμπτη, σε δημοσίευμά του το δίκτυο ΜΝΙ, επικαλούμενο έγγραφα του Euroworking Group, του Eurogroup και του Ecofin, ανέφερε πως συζητήθηκε πρόταση που περιλαμβάνει επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών και ότι ζητήθηκε το πραγματικό ποσοστό όσων θα τύχουν προστασίας να μην υπερβαίνει το 25-30%. Ποσοστό το οποίο με βάση τις τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες που υπάρχουν από την ελληνική πλευρά ανεβαίνει στο 40%.