ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Καραμανλή: Δεν θα διασπαστούμε – «Όχι» σε οικουμενική

Παρέμβαση Καραμανλή: Δεν θα διασπαστούμε – «Όχι» σε οικουμενική

Ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το θέμα της αλλαγής ηγεσίας πρέπει να κλείσει άμεσα.

«Πρέπει να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να τελειώνουν για να ηρεμήσει η κατάσταση» αναφέρει ο Κώστας Καραμανλής σε συνομιλητές του, σύμφωνα με την κυριακάτικη Real News.

Ο ίδιος επιμένει να τηρεί αποστάσεις από τους 4 διεκδικητές του προεδρικού θώκου και δεν ασπάζεται τις θεωρίες συνομωσίας για το φιάσκο των εκλογών. «Δεν βλέπω δόλο. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν ένα τεχνικό θέμα», ισχυρίζεται.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν συμμερίζεται να σενάρια διάσπασης και διαμηνύει πως «η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα. Δεν είναι εύκολη η διάσπαση και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί».

Παράλληλα, δεν ενστερνίζεται να σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης. «Σε τι ακριβώς θα ωφελήσει τη χώρα μια οικουμενική κυβέρνηση; Στο να ψηφίζονται απλώς μνημόνια ή μνημονιακά νομοσχέδια;» αναρωτιέται.

Επισημαίνει ωστόσο ότι υποστηρίζει την εθνική συνεννόηση την οποία είχε ζητήσει από το 2009 αλλά ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου του είχε αρνηθεί. «Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι υπηρετεί την εθνική συνεννόηση. Άλλωστε και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε αρκετά νομοσχέδια», υπενθυμίζει ο κ. Καραμανλής.

Σχετικές ειδήσεις