ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναινέσεις ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο Μητσοτάκης

Συναινέσεις ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και γι' αυτό -όπως τόνισε- ενθαρρύνει τον διάλογο των πολιτικών δυνάμεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως αναλαμβάνει την ηγεσία της ΝΔ σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διχάζει την ελληνική κοινωνία σε θέματα όπως το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος και στο προσφυγικό εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις και για τη θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν.

Όπως είπε, η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει τη θέση της Ελλάδας, ενώ επισήμανε πως θα πρέπει να τεθεί η εθνική διάσταση στο ζήτημα και να μην επικρατήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ήδη έχει ζητήσει και θα ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν θα πρέπει να δώσει λαβή σε κακόβουλους για τις δεσμεύσεις που έχει πάρει.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα τονίζοντας πως απαιτείται ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων παρά τις διαφορές που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα το προσφυγικό, το οποίο η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ευρωπαϊκά, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.

«Απαιτείται περισσότερη και όχι λιγότερη Σένγκεν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το ασφαλιστικό ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση και συγκεκριμένες προτάσεις.