ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή για το προσφυγικό - Παραμένει ο «πονοκέφαλος» για Ειδομένη

Κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή για το προσφυγικό - Παραμένει ο «πονοκέφαλος» για Ειδομένη

Με επίκεντρο το προσφυγικό πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα (28/03/2016) κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την Τετάρτη (30/03/2016) αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Επιπλέον, όπως έχει ανακοινωθεί, συστήνεται όργανο με εποπτικό ρόλο το οποίο θα έχει συντονιστικό ρόλο και ενισχύεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στο πλαίσιο των δρομολογούμενων αλλαγών εντάσσεται και η αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε Γενική Γραμματεία.

Βέβαια, ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης αυτήν τη στιγμή είναι η Ειδομένη και ο Πειραιάς. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Κέντρου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, άμεσα αναμένεται να αποσταλούν μεταφραστές στην Ειδομένη με σκοπό να ενημερώσουν τους ανθρώπους εκτενώς για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα κλειστά σύνορα. Σκοπός η άμεση μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής.

Σχετικές ειδήσεις