ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Κανείς δεν θέλει να ξαναβιώσει το χάος του περασμένου καλοκαιριού

Παπαδημούλης: Κανείς δεν θέλει να ξαναβιώσει το χάος του περασμένου καλοκαιριού

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επέκρινε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη (26/04/2016) τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε ό,τι αφορά την απαίτηση των Θεσμών για τη νομοθέτηση των πρόσθετων προληπτικών μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης.

«Ελπίζω, πρωτίστως το Βερολίνο, να έχει μία κριτική στάση απέναντι σε αυτή τη θέση του ΔΝΤ. Δεν ήταν δική μας ιδέα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης –μερικοί από τους Ευρωπαίους εταίρους επέμειναν για αυτό. Ονειρεύομαι την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς βοήθεια έξωθεν», υπογράμμισε ο Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel».

Ερωτηθείς, για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις καθώς και για τις πιθανότητες να επαναληφθεί μια κατάσταση σαν εκείνη του περσινού καλοκαιριού με τον κίνδυνο για Grexit ο κ, Παπαδημούλης απάντησε: «Κανείς δεν θέλει να ξαναβιώσει το χάος του περασμένου καλοκαιριού» και δήλωσε πεπεισμένος ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει εντός των επόμενων εβδομάδων».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας: «Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2019, όπως είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους επιθυμούν την αστάθεια. Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται, ότι ενδεχόμενες νέες εκλογές, θα αποσταθεροποιούσαν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση η ΕΕ έχει ήδη αρκετά προβλήματα, όπως το προσφυγικό, την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη, την τρομοκρατία, το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος θα έπαιζε με τη φωτιά υπό αυτές τις συνθήκες».

Σχετικές ειδήσεις