ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα: Αναδίπλωση της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Δημοψήφισμα: Αναδίπλωση της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση –και μάλιστα στα… υψηλότατα κλιμάκιά της- πιάστηκε πρόχειρη και αδιάβαστη, ακόμα και για ένα ζήτημα εξόχως σοβαρό, όπως είναι αυτό τηςαναθεώρησης του Συντάγματος!

Τα όσα είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη περί της πιθανότητας… δημοψηφίσματος για την έγκριση της αναθεώρησης προκάλεσαν αφενός θυμηδία για την άγνοιά της και αφετέρου οργή, επειδή για ένα θέμα σοβαρότατο «συνελήφθη» (η κυβέρνηση) να θέλει να κάνει επικίνδυνα, έως και αντιθεσμικά παιχνίδια!

Διότι είναι γνωστό, ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος υπόκειται σε διαδικασίες μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση ή αλλαγή, καθοριζόμενες απ’ το άρθρο 110 του καταστατικού χάρτη της χώρας.

Μέσω αυτού προβλέπεται με σαφήνεια το πώς αναθεωρείται το Σύνταγμα. Και πουθενά δεν αναφέρεται ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω δημοψηφίσματος!

Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, κατά πως η εκάστοτε κυβέρνηση… ονειρεύεται ή κάποια κυβερνητικά στελέχη σχεδιάζουν επί χάρτου, προχειρολογώντας ασύστολα και παίζοντας παιχνίδια που «μυρίζουν» εκτροπή…

Μετά λοιπόν τις πρώτες –εντονότατες- αντιδράσεις που υπήρξαν, μετά και την υπενθύμιση σχετικού άρθρου του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου απ’ το 2011, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου… έπαιζε (κι αυτός) με τα δημοψηφίσματα, η κυβέρνηση ανάκρουσε πρύμνα.

Έδειξε έτσι, πόσο πρόχειρα, ακόμα και τυχοδιωκτικά, είχε σχεδιάσει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Έτσι βγήκαν με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Σωκράτης Φάμελος και άλλα στελέχη και «μάζεψαν» αυτή την επικίνδυνη τοποθέτηση. Αντιλήφθηκε το Μαξίμου, πού μπορούν να οδηγήσουν τέτοιες προθέσεις και τοποθετήσεις και μάλιστα για ένα σοβαρό θέμα. Διότι πράγματι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος…

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε να πάρουν πίσω αυτή την… αρλούμπα.

Απομένει να δούμε, αν μετά και απ’ αυτό το κάζο θα επικρατήσει στοιχειώδης σοβαρότητα και θα σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει αν ου παικτοίς…

Σχετικές ειδήσεις