ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ μετά τον προπηλακισμό του τομεάρχη Παιδείας από συνδικαλιστή

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ μετά τον προπηλακισμό του τομεάρχη Παιδείας από συνδικαλιστή

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τον προπηλακισμό του διευθυντή του γραφείου του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό.

Είχε προηγηθεί έγγραφη καταγγελία που εξέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τον κ. Κουρουτό να ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Ο κ. Μιχάλης Κουρουτός «επισκέφτηκε» το γραφείο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτρη Κωνσταντοπουλου και προπηλάκισε, παρουσία του βουλευτή, τον διευθυντή του κ. Π. Βεντήρη, λόγω της διαφωνίας του με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέμα σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι η πρώτη αλλά η πολλοστή φορά που ο εν λόγω «συνδικαλιστής» ασχημονεί σε βάρος στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργειά του, τον διαχωρίζουμε από το σώμα των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως, αν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, τότε θα διακόψουμε κάθε συζήτηση και επαφή με τον εν λόγω “κύριο”».

Παρεμβαίνοντας στο θέμα, και με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία.

«Το σημερινό δημοσίευμα της ΕΦ. ΣΥΝ. που αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία εγείρει σοβαρά ερωτηματικά. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει άμεσα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.
· Ήταν θετικός ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης όπως αναφέρει το δημοσίευμα;
· Αγνοήθηκε η θέση των εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να ασκηθεί «βρέξει- χιονίσει» αντιπολίτευση με στόχο και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας;
Οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και εκπαιδευτικοί δικαιούνται απαντήσεις.
Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που θα ζητήσει η πλειοψηφία της Βουλής αμέσως μετά το δεκαπενταύγουστο. Και εκεί δε θα χωρούν μισόλογα», ανέφερε η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ

Με έγγραφη ανακοίνωσή του, ο Μιχάλης Κουρουτός περιγράφει από τη δική του πλευρά τα όσα διαδραματίστηκαν στο γραφείο του τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ανακοίνωση του κ. Κουρουτού:

«Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ζήτησαν εξηγήσεις για το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του κ. Κωνσταντόπουλου καθώς, λίγες εβδομάδες πριν, σε συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ο Τομέας Παιδείας είχε εκφράσει διαφορετική άποψη σχετικά με τα δίκαια αιτήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, μετά από επικοινωνία που είχε με μέλη του Τομέα Παιδείας, διαπίστωσε ότι αυτά δεν συμφωνούσαν με την ανακοίνωση που εκδόθηκε! Προέκυπτε λοιπόν το ερώτημα πώς εκδόθηκε τέτοια ανακοίνωση από τον Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας χωρίς να συμφωνούν με αυτή τα μέλη του!

Μέσα σε λίγα λεπτά εκτυλίχθηκαν μπροστά μας τα εξής απίστευτα: Ο κ. Κωνσταντόπουλος διάβαζε ταυτόχρονα την ανακοίνωση που εκείνος εξέδωσε καθώς και εκείνη που δημοσίευσε η ιστοσελίδα και διαπίστωνε ότι επρόκειτο για άλλη ανακοίνωση! Στο σημείο αυτό πήρε πάνω του την υπόθεση ο κ. Βεντήρης ο οποίος είπε τα εξής: "Εγώ έφτιαξα την ανακοίνωση με το Κόμμα. Συμφωνούμε με τη ρύθμιση, αλλά δεν θέλουμε να την υποστηρίξουμε διότι έτσι θα στηρίξουμε το Φίλη, ο οποίος πρέπει να φύγει!!".

Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ είπε: “Κι εσύ με αυτά που κάνεις προσπαθώντας να προωθήσεις τα εργασιακά σου, στηρίζεις το Φίλη!!”. Ο κ. Κουρουτός, ιδιαίτερα εκνευρισμένος του απάντησε: "Δηλαδή να αφήσω τους συναδέλφους μου στον Καιάδα που τους έριξε ο Αρβανιτόπουλος για να μην φανεί καλός ο Φίλης; Πώς τολμάς και τα λες αυτά;". Η συνάντηση διεκόπη με ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον συνεχώς προκλητικό Π. Βεντήρη ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση».

Σχετικές ειδήσεις