ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης – ΝΔ για τη ληστεία στους Αμπελοκήπους!

«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης – ΝΔ για τη ληστεία στους Αμπελοκήπους!

Η ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα των Αμπελοκήπων έγινε εστία αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση δεν εγγυάται την ασφάλεια, το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ακολουθεί τη γνωστή και αποτυχημένη συνταγή “Νόμος και Τάξη” και ότι συνεχίζει την πολιτική Σαμαρά στην οικονομία και την προπαγάνδα.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η στρατηγική αυτή αποτελεί την σταθερή πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά είναι πολιτική και πρόγραμμα που έχει καταδικάσει ο λαός.

«Όταν έχεις αποτυχημένο πρόγραμμα πορεύεσαι με «ασφάλεια»», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Αμήχανος απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε θεσμούς, οικονομία και κοινωνικό κράτος, ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη γνωστή μα αποτυχημένη συνταγή «Νόμος και Τάξη». Γνωστή και σταθερή πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά στην οικονομία και στην προπαγάνδα», σχολιάζουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «το μόνο που διακυβεύεται είναι η προοπτική της ΝΔ και το καταδικασμένο από το λαό πρόγραμμά της».

«Την ασφάλεια των πολιτών την εγγυώνται καθημερινά οι θεσμοί της συντεταγμένης πολιτείας και της δημοκρατίας», αναφέρει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η Νέα Δημοκρατία εγκαίρως ανέδειξε, με τρόπο επιτακτικό, την κρισιμότητα του ζητήματος της δημόσιας ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών επισημαίνοντας πως ο ίδιος επανειλημμένα εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα, απαιτώντας να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα με την απαραίτητη υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

«Τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του, παρέμειναν αμήχανοι και εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ, που ειδικά στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας φαίνεται ότι τελικά επιβάλλει τις απόψεις του. Όσο, όμως, “κλείνουν το μάτι” στους αντιεξουσιαστές και τους καταληψίες, τόσο θα μεγαλώνει η αλυσίδα πράξεων ανομίας, βεβήλωσης και βίας» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης δηλώνοντας πως η ελληνική κοινωνία απαιτεί ασφάλεια και προοπτική.

«Κανένα από τα δύο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αναγεννημένες συνιστώσες του» επισημαίνει στη δήλωσή του ενώ εγγυάται ότι «η πλήρης αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικές ειδήσεις