ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρεοκοπημένοι οι Μέρκελ-Σαρκοζί»

«Χρεοκοπημένοι οι Μέρκελ-Σαρκοζί»
Εκφραστές του χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού, που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα, χαρακτηρίζει ο Συνασπισμός τη Γερμανίδα καγκελάριο...

Εκφραστές του χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού, που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα, χαρακτηρίζει ο Συνασπισμός τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των δυο ηγετών.

«Αγκυλωμένοι στα νεοφιλελεύθερα δόγματα και με αρωγούς τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παπανδρέου, αγωνιούν για το πώς θα συντηρήσουν την τραπεζοκρατία» υπογραμμίζει ο Συνασπισμός, συμπληρώνοντας πως «οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτούς».

Η «Κουμουνδούρου» υποστηρίζει, πως η υιοθέτηση του ευρωομολόγου μπορεί πλέον να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα μονάχα, εάν εντάσσεται σε μια δέσμη μέτρων συνολικής αντιμετώπισης της κρίσης των δημοσίων χρεών.

Επίσης προτείνει τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους και τη μεταφορά του υπόλοιπου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.