ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Ολάντ για το τύπωμα των δραχμών

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Ολάντ για το τύπωμα των δραχμών

Με δυο εικοσιτετράωρα καθυστέρηση σχολίασε η Μόσχα τις αποκαλύψεις που φέρεται να έχει κάνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ περί τυπώματος δραχμών στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Οικονομικών έχουν δηλώσει επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα ότι η ελληνική πλευρά και οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία για βοήθεια» τόνισε την Παρασκευή (15/10) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ενδεικτικά, η σελίδα 512 του πονήματος των δημοσιογράφων της γαλλικής «Le Monde», Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ, έκρυβε εκπλήξεις, καθώς σε αυτή ο πρώτος άνδρας της Γαλλίας ισχυρίζεται πως ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, του είχε τηλεφωνήσει προσωπικά μία ημέρα με το ελληνικό δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, ενημερώνοντάς τον ότι η Αθήνα είχε ήδη υποβάλει αίτημα στη Μόσχα να τυπώσει δραχμές.

Το σχετικό απόσπασμα του βιβλίου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία (...) Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή, για να το κάνουν. Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις ότι δεν είναι κάτι που επιθυμούμε».

Διαβάστε επίσης:

Ολάντ και Wikileaks «καίνε» τον Τσίπρα - Η δραχμή και παρέμβαση των ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις