ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ: Η ΕΡΤ δώρο προς τους καναλάρχες

ΣΥΝ: Η ΕΡΤ δώρο προς τους καναλάρχες
Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους προκατόχους του σχετίζονται με το ποια από τις «φυλές» του ΠΑΣΟΚ...

Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους προκατόχους του σχετίζονται με το ποια από τις «φυλές» του ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον έλεγχο της πολυπαθούς ΕΡΤ τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Υπογραμμίζει την απαξίωση και συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας και τονίζει πως οι προωθούμενες αλλαγές αποτελούν δώρο προς τους ιδιώτες καναλάρχες, που τρίβουν τα χέρια τους, καθώς θα επωφεληθούν από τη διαφημιστική πίτα που αποδεσμεύεται από τη συρρίκνωση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια η δημόσια ραδιοτηλεόραση χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προπαγάνδας των κυβερνήσεων του δικομματισμού, αλλά και ως χώρος τακτοποίησης «ημέτερων» από το χώρο της δημοσιογραφίας. Το αποτέλεσμα ήταν να στηθεί ένα σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης βάζοντας φρένο σε μια πραγματική χειραφέτηση της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, στην ανεξάρτητη και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, στην ποιοτική δημοσιογραφία και ψυχαγωγία» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης.