ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα Ιταλία Live - Λαφαζάνης: Βαρύτατο πλήγμα στο ευρώ το «όχι» των Ιταλών

Δημοψήφισμα Ιταλία Live - Λαφαζάνης: Βαρύτατο πλήγμα στο ευρώ το «όχι» των Ιταλών

Ειδήσεις για το ιταλικό δημοψήφισμα: «Πολιτικό σεισμό» χαρακτηρίζει σήμερα, Δευτέρα (05/12/2016) το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωση που έκανε κατά την διάρκεια περιοδείας του στο Περιστέρι.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «το συντριπτικό ΟΧΙ του Ιταλικού λαού στο Ιταλικό δημοψήφισμα συνιστά ένα πολιτικό σεισμό για την Ιταλία και ένα βαρύτατο πλήγμα στο ευρώ, το οποίο οδηγεί σε βαθιά κρίση την ευρωζώνη, αν όχι και στο αργό τέλος της».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΛΑΕ, «όλο το ευρωζωνικό και ευρωενωσιακό οικοδόμημα και οι κατεστημένες ελίτ της Γερμανικής ΕΕ, μετά το Brexit και τώρα με το "ΟΧΙ" του Ιταλικού λαού, συναντούν παντού την απέχθεια και την αποστροφή των λαών, ενώ έχουν μπει σε τροχιά παρακμής και αποσύνθεσης».

«Αυτές τις ώρες», προσθέτει, «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός να συνεχίζουν να εξοντώνονται με τα μνημόνια της λιτότητας, της κοινωνικής λεηλασίας και της ολιγαρχίας στο όνομα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη».

Επίσης, τονίζει, ότι σήμερα όσο ποτέ ενωμένος ο ελληνικός λαός πρέπει να αψηφήσει την τρομοκρατία και την παραπλάνηση και να στηρίξει μια καινούργια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, έξω από την ευρωζώνη, σε σύγκρουση και ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη γερμανική ΕΕ.

«Μια Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης «που θα κάνει παρελθόν τα μνημόνια, τη λιτότητα, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και των στρατηγικών επιχειρήσεων και θα ακολουθήσει ένα καινούργιο δρόμο ανάπτυξης, παραγωγικού μετασχηματισμού, ανασυγκρότησης και στήριξης μισθών και συντάξεων».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το δημοψήφισμα στην Ιταλία

Σχετικές ειδήσεις