ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πεταλωτής: Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή ακόμα και ως σκέψη

Γ. Πεταλωτής: Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή ακόμα και ως σκέψη
Έχουμε μια καθαρή διετία μπροστά μας, με πολύ δύσκολο δρόμο...

«Τέτοιου είδους επεισόδια σε κυβερνητικά επίπεδα συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν. Εκείνο που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό είναι να υπάρχει αποτέλεσμα, να δώσουμε απαντήσεις στην ουσία των ζητημάτων και εκεί είναι η πολύ μεγάλη πρόκληση, κάτι τέτοιο προσπαθούμε να το κάνουμε με τον πλέον συντεταγμένο τρόπο», σχολίασε σχετικά με την παραίτηση Παμπούκη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 97,2.

Αναφερόμενος μάλιστα στην ουσία τους θέματος, αν και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει αυτά τα ζητήματα, πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές, για το πώς βλέπει την πολιτική της ναυτιλίας και μέσα από ποια κυβερνητικά όργανα ασκείται αυτή. «Εάν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι θεμιτές, και ο καθένας φυσικά έχει δικαίωμα να λέει και να εκφράζει τις απόψεις του όπως και σε μια συντεταγμένη κυβέρνηση υπάρχουν αποφάσεις με ποιο τρόπο εκφράζονται και υλοποιούνται οι κυβερνητικές πολιτικές στη ναυτιλία», είπε.

Για την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων

«Εγώ μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου, δεν χρησιμοποίησα μυστικά κονδύλια και είναι ξεκάθαρο και διαφανέστατο. Από κει και πέρα ο κ. Μόσιαλος πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση, προφανώς στα πλαίσια μιας κυβερνητικής πολιτικής.

Είμαι όμως από τους ανθρώπους φύση και θέση που δεν μπορώ να αναθεματίζω τα πάντα. Και φυσικά το να πληρώνονται διαμορφωτές κοινής γνώμης από μυστικά κονδύλια το θεωρώ απαράδεκτο, υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπως είναι στο Υπουργείο Εξωτερικών για παράδειγμα, ή σε άλλες περιπτώσεις που θα πρέπει να διαμορφώνουμε, τις καταστάσεις της οπτικής της χώρας μας με τρόπους οι οποίοι είναι εθνικά επιβεβλημένοι. Άρα δεν μπορούμε να ρίχνουμε το ανάθεμα γενικώς και αορίστως.

Εμένα δε με απασχόλησε γιατί δεν με αφορούσε και η χρήση τους», τόνισε σχετικώς.

«Είναι σαφέστατο ότι δεν αφορά εμένα το ζήτημα…»

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Σίμου Κεδίκογλου σχετικά με τον τριπλασιασμό των δαπανών στο πολιτικό γραφείο του κ. Μόσιαλου, σημείωσε «εγώ Υπουργός επικρατείας δεν υπήρξα ποτέ, και βλέπω και εφημερίδες οι οποίες ηθελημένα οι συγκεκριμένες βέβαια, γιατί ηθελημένα κάνουν αυτά τα λάθη προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα θέμα.

Υπουργός Επικρατείας δεν υπήρξα ποτέ, άρα δεν είχα την δυνατότητα καν, όχι απλώς δεν χρησιμοποίησα 30 θέσεις συνεργατών μου, δεν είχα τη δυνατότητα να το κάνω. Οι συγκεκριμένες θέσεις από τις οποίες πέρασα ήταν Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Υφυπουργός Εσωτερικών, την ιδιότητα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τώρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Άρα νομίζω ότι είναι σαφέστατο ότι δεν αφορά εμένα το ζήτημα. Να πω όμως και κάτι άλλο, μιλάει η ΝΔ όταν γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος και δεν αναφέρομαι προσωπικά στον κ. Ρουσόπουλο γιατί χάνουμε την ουσία και όλο το σύστημα της κυβέρνησης Καραμανλή δημιούργησε με τον πιο γκεμπελίστικο τρόπο μια οργάνωση επικοινωνίας όπου τα pay roll ήταν σε πρώτη γραμμή, όταν γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τη χειραγώγηση της ενημέρωσης επιχειρούντο και μέχρις ενός σημείου ευδοκιμούσε αυτό για να έχουμε τον κ. Καραμανλή αλώβητο.

Άρα είναι τουλάχιστον υποκρισία ο κ. Κεδίκογλου σήμερα να ενδιαφέρεται για τις θέσεις των συνεργατών, σε μια εποχή όπου υπάρχει πλήρης διαφάνεια, τουλάχιστον σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι υπήρχε επί ΝΔ, και όταν την ενημέρωση, τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη η ΝΔ πραγματικά τους συμπεριφέρθηκε με το χειρότερο τρόπο.

Άρα σήμερα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και επειδή ακριβώς το κάνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις γι αυτό όλο αυτό το πράγμα πέφτει στο κενό».

Για πρόωρες εκλογές

«Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή ακόμα και ως σκέψη για τη χώρα, και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε όλοι μας. Έχουμε μια καθαρή διετία μπροστά μας, με πολύ δύσκολο δρόμο, εμείς θέλουμε και αυτό θα κάνουμε, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμα και με τις παραλείψεις οι οποίες γίνονται, ακόμα και με διορθώσεις, μέσα σε ένα εξαιρετικά ρευστό παγκόσμιο πολιτικό τοπίο, και άρα δεν έχουμε σκέψεις εκλογών, οι οποίες δεν μας αφορούν», σημείωσε σχετικλα.