ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογική ετοιμότητα - Συνεχίζονται οι συσκέψεις στη Συγγρού

Εκλογική ετοιμότητα - Συνεχίζονται οι συσκέψεις στη Συγγρού
Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η Εσωτερική Διαβούλευση στη ΝΔ για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, μετά από οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά...

Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η Εσωτερική Διαβούλευση στη ΝΔ για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, μετά από οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα σε κοινή συνεδρίαση, ο Γραμματέας Προγράμματος μαζί με τον Τομεάρχη ατέληξαν στους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τη Δικαιοσύνη, οι οποίοι θα τεθούν προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, πριν την έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Βασικός στόχος η γρήγορη και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης για όλους, με την ομάδα να αναλύει την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Δικαιοσύνης διαπιστώνοντας ότι «πληγωμένη Δικαιοσύνη σημαίνει κλονισμένη Δημοκρατία», να προσδιορίζει ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της, την οικοδόμηση «γρήγορης, ποιοτικής και αποτελεσματικής Δικαιοσύνης για όλους» και να συζητά για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη Δικαιοσύνη, υπό το πρίσμα μιας νέας θεσμικής πολιτικής που θα στηρίζεται στους παρακάτω άξονες:

-Αναθεώρηση του Συντάγματος και δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου.

- Θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

- Θεσμικές αλλαγές, που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία τη Δικαιοσύνης.

· επεσήμανε ότι η γρήγορη, ποιοτική και αποτελεσματική απονομή Δικαιοσύνης για όλους, συνδέεται:

Με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Με την προστασία της Κοινωνικής Συνοχής.

Με την εδραίωση της Ασφάλειας Δικαίου.

Με την ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας, διότι οι γρήγορες, ποιοτικές και αποτελεσματικές δικαστικές αποφάσεις, απελευθερώνουν τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς.

Με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους Θεσμούς.

Με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.

Με την ανάδειξη της Πολιτείας σε πραγματικό εγγυητή του Κράτους Δικαίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αρμόδιος Τομεάρχης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, καθώς και οι Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Παντελής Σκλιάς, Γιάννης Αδαμόπουλος και ο κ. Νίκος Βαλεργάκης.

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τις συσκέψεις με το σύνολο των Τομέων και των Γραμματειών του Κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε Ανοικτή Διαβούλευση με τη Κοινωνία.